Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása

Adventi készülődés a Szolnoki Idősek Otthonában🎁🎄🎀

A szolnoki Damjanich János Múzeum kedves munkatársai látogattak el hozzánk. Idős lakóink örömmel vettek részt az adventre hangoló kézműves alkalmon, ahol a már adventi hangulatot idéző kopogtatók és asztaldíszek készültek, a múzeum által felajánlott alapanyagokból.

EMLÉKIDÉZŐ PARK – a demencia jegyében 20222

Az SZKTT Egyesített Szociális Intézmény Vízpart krt.-i Otthonában egy új terápiás környezetet biztosító park került ma átadásra.

A park kialakítása több éves tervezés eredménye, amelynek megnyitója két jeles őszi Világnaphoz is kapcsolódik. Az Alzheimer Világnaphoz (09.21.) és az Idősek Világnapjához (10.01.) Mindkét világnapot azzal a céllal hozták létre,

Szociális Munka Napja 11.12.

A Szociális Munka Napját minden évben november 12-én tartják. Intézményünk idén újból megrendezhette a hagyományos ünnepségét a Szociális Munkások Napja alkalmából, amin közel 200 fő ünnepelt együtt.

Dolgozóink a hétköznapokban a legjobb tudásuk szerint ápolják, gondozzák a ránk bízott időseket. Ami nemcsak munka,

Az Alzheimer-kórra emlékeznek világszerte szeptember 21-én.

Ezen a napon az egészségügyi szervezetek a Föld minden pontján e súlyos betegségre hívják fel a figyelmet. Szeptember 21-én különleges figyelmet fordítunk az Alzheimer-kórban szenvedő betegekre, gondozóikra és családtagjaikra.

A szolnoki Idősellátás lakói és foglalkoztató nővérei az idén közös virágültetéssel emlékeztek meg a Világnapról a Kaán K.

Szeptember az Alzheimer-kór Világhónapja.

A színvonalas demens gondozás megteremtéséhez elengedhetetlen a megfelelő terápiás környezet biztosítása. A legfontosabb ezen betegek gondozásában a megfelelő, nyugalmat és biztonságot nyújtó terápiás környezet megteremtése.

Intézményünk az SZKTT Egyesített Szociális Intézmény idén az EMLÉKIDÉZŐ PARK kialakításával csatlakozik a Alzheimer Világhónap figyelemfelhívó programjaihoz. A park kialakítása folyamatos,

Mosolyvirág Napközis tábor

Idén 6. éve került megrendezésre a nyári napközis táborunk, két turnusban a Vízpart krt.-i és a Kaán K. úti otthonainkban.

A táborokban közel 25 gyermek és 10 fő  50 órás közszolgálati tevékenységet teljesítő fiatal kapcsolódott be, továbbá nyugdíjas önkéntesek.

A táborunk programjain a bentlakó idősek és a táborozó gyermekek közösen vettek rész,

Virágzó Szolnok – Generációk közötti hídépítés 2022

A Vízpart krt.i idősotthon lakói a Szolnoki Idősek Otthonaiban Élőkért és Dolgozókért Alapítvány támogatásával és a Waldorf Általános Iskola diákjaival közösen ültettek tavaszi virágpalántákat és vetettek egynyári virágmagokat az Ormos Imre Parkban a “Virágzó Szolnok” program keretében. A program koordinálása A Jólét Alapítvány elnökének közreműködésével valósult meg.

Tavaszi Kirándulás 2022

Intézményünk lakói közösen látogatták meg a Kecskeméti Vadasparkot a tavaszi kirándulásunk programjaként. Az állatokkal szerzett élmények után egy közös ebéddel zártuk ezt  a szép tavaszi napot.