“Virágzó Szolnok”

“Virágzó Szolnok”

 • 2021.10.15.
 • 61

A Jóllét Műhely Egyesület kezdeményezésével, a Waldorf iskola diákjai és a Szolnoki Idősotthon lakói közösen ültették el a tavaszi virághagymákat a téli álmukra előkészítve. Tavasszal majd az Ormos Imre Park első közösségi ágyását díszítik, a parkban játszó kisgyermekek és az ott sétáló, futó, sportoló látogatók örömére.  

Alzheimer-kór Világhónapja 2021

Alzheimer-kór Világhónapja 2021

 • 2021.09.29.
 • 92

Szeptember  az Alzheimer-kór Világhónapja, amelyhez az intézményünk már 5. éve csatlakozott. Az idén újból volt lehetőségünk figyelemfelhívó sétát szervezni, amelyen intézményünk ellátottjai, munkatársai, a  városban működő nyugdíjas klubok képviselői és városunk vezetősége is részt vett. Az idei év mottója „ A zene és tánc erejével a demenciában élőkért” volt, ennek jegyében a sétánkat egy közös senior örömtánccal zártuk.

ALKOTÓI PÁLYÁZAT NYUGDÍJASOKNAK 2021

ALKOTÓI PÁLYÁZAT NYUGDÍJASOKNAK 2021

 • 2021.07.28.
 • 218

Az ALKOTÓI PÁLYÁZAT NYUGDÍJASOKNAK címmel meghirdetett pályázatra intézményünk lakói és ellátottai is nyújtottak be pályaműveket, amely közül a Kaán K. úti telephelyünk közös alkotása KÜLÖNDÍJBAN részesült.

Jerusalema dance

Jerusalema dance

 • 2021.04.22.
 • 524

A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézménye is csatlakozik a „Jerusalema dance” kihíváshoz, amely az életörömet és az összetartozást szimbolizálja szerte a világban. A Dél-Afrikából indult zenés-táncos kihívás, a járvány időszakában az öröm, a hit és a remény táncos kifejezése. Az összefogásunkkal a közösség támogató erejére, és a remény táplálására szeretnénk felhívni a figyelmet. Együtt sikerülhet! Jó egészséget és kitartást kívánunk mindenkinek! Köszönjük a felvétel elkészítését a Szolnok TV munkatársainak.

Kreatív Karantén

Kreatív Karantén

 • 2021.04.15.
 • 397

  Alkotói Pályázat Nyugdíjasoknak – Kreatív Karantén A Szolnok Megyei Jogú Város támogatásával meghirdetett alkotói pályázatra több témakörben az intézményünk lakói is nyújtottak be pályaműveket. Kézműves alkotások, versek, elbeszélések kerültek ki az idős lakóink keze alól. A kreativitás és az alkotói kedv kortalan, ezt tapasztalhattuk a résztvevők aktivitásából és lelkes hozzáállásából, így születtek meg az alkotások az intézményünk foglalkoztató nővéreinek támogató segítségével.     Életképek Mikor invitáltak foglalkozásukra a foglalkoztatós csoport tagjai, Örültünk, hogy újra hasznosan telnek majd a napjaink.Bevezettek egy új foglalkozást, a neve alkotóműhely lett, Kíváncsian vártuk, hogy

További részletek

Adventvárás művészetterápiával – Időseink gondolatai az Ünnepről

Adventvárás művészetterápiával – Időseink gondolatai az Ünnepről

 • 2020.12.22.
 • 587

Az SZKTT Egyesített Szociális Intézmény Vízpart körúti idősek otthonában közel három éve működik az idősek művészetterápiás csoportja. Az adventi időszak mindig különösen kedves állomása az évnek, hiszen a foglalkozásokon, az adventi versek, képzőművészeti alkotások és az ünnep témaköréhez készített rajzokon keresztül, kedves emlékek kerülnek mindig elő. Az idei adventi várakozás kicsit más, mint ahogy megszokhatták a foglalkozásokon résztvevő idősek. December az elcsendesedés, a meghittség és a karácsonyi fény megszületésének az időszaka. Ennek megéléséhez fontos a belső békesség és a lélek lecsendesítésének az élménye. A csoportos foglalkozásokon a zene, a versek és az adventi

További részletek

Békés, Áldott Szeretetben Gazdag Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk!

Békés, Áldott Szeretetben Gazdag Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk!

 • 2020.12.18.
 • 543

AZ ÜNNEP AZÉ AKI VÁRJA Aki magot szór ablakába és gyertya vár az asztalán. A várók nem várnak hiába. Egy angyal kopogott talán? Szárnysuhogás az ablakon túl – vigyázz! Kinézni nem szabad! Künn az angyalhad térül-fordul, egy pillanatra látszanak. A karácsonyfát hozzák – hallod? – egy koppanás, és leteszik. Fényben úszik az üvegajtód, s megint suhogás. Mi ez itt? Zöld angyaltoll: egy kis fenyőág, karácsonyszagú és meleg. “Gyújtsd meg a legutolsó gyertyát!” Ez az angyali üzenet. És be is mehetsz – vár az ünnep, és minden zárt ajtót kitár. A

További részletek

Adventi hangolódás

Adventi hangolódás

 • 2020.12.18.
 • 363

Angyalok, Manók és a Karácsonyfa varázsolt Ünnepi hangulatot az intézményünk lakói közé az Adventet várva. A meghittség, a vidámság és az ünnepi hangulat megteremtését kiemelten fontosnak tartottuk ezen a különösen nehéz évben is.

SZOLNOK CSALÁDBARÁT MUNKAHELYE

SZOLNOK CSALÁDBARÁT MUNKAHELYE

 • 2020.12.17.
 • 497

Intézményünk elnyerte a „SZOLNOK CSALÁDBARÁT MUNKAHELYE”  címet, amelyet az alábbi cél megvalósítása alapozott meg: „A munka-magánélet egyensúlyát támogató, családbarát szemlélet megvalósulását szem előtt tartó működés, amely hozzájárul a város családbarát személetének erősítéséhez.”  

ADORJÁN ILDIKÓ DÍJ

ADORJÁN ILDIKÓ DÍJ

 • 2020.12.17.
 • 603

Az Intézményünk két szakmai elismerést is kapott, amelyet Szalay Ferenc polgármester Úr zártkörű ünnepi keretek között adott át: ADORJÁN ILDIKÓ DÍJ: A 2020-as év különösen nehéz szakmai kihívásaiban való helytállásáért, és a korábbi években is magas színvonalon ellátott munkánkért a Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése az idén nekünk adományozta az „ADORJÁN ILDIKÓ” DÍJAT.